Ferrari 250 GTO, singurul automobil care valoreaza mai mult decat greutatea sa in aur
14.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Adjudecat cu aproape 50 de milioane de dolari, la o licitatie organizata anul trecut, de Sotheby’s, Ferrari GTO este un plasament financiar speculativ care are de acum o particularitate Interesanta. Acest automobil valoreaza, pur si simplu, mai mult decat greutatea sa in aur!

Pare de necrezut, dar este adevarat. Pretul a crescut in ultimii ani atat de mult, la diferite licitatii, incat modelul italian a atins un prag impresionant: greutatea sa in aur este inferioara pretului pietei.

Asa se face ca daca ati avea, teoretic vorbind, o replica a lui Ferrari 250 GTO, de talie reala si in intregime realizata din aur masiv, aceasta nu ar putea ajunge la suma reala platita de ultimii cumparatori, la licitatii. Reamintim, un 250 GTO a fost vandut pentru 48.405.000 dolari, in august anul trecut, in SUA.

Cu o greutate de 880 kg si un gram de aur la 37 de euro, asta ar insemna ca echivalentul in aur al masinii ar fi de 32,5 milioane de euro, departe de suma de 42 milioane de euro, valoarea actuala de piata a acestui model Ferarri. Astfel, 250 GTO devine singurul automobil care este mai scump decat greutatea sa in aur.

Distribuie acest articol!