Masina zburatoare va deveni o realitate comerciala in Japonia, din 2023
11.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Constructori din Europa si SUA au incercat cateva concepte de automobile zburatoare, dar statele nu au aprobat productia in serie a acestora. Japonia insa a autorizat acest tip de vehicule, incepand cu 2023.

Tara care va gazdui Jocurile Olimpice in 2020 viseaza ca flacara olimpica sa fie aprinsa de un pilot purtat de o masina zburatoare. Firma japoneza Cartivator lucreaza la un astfel de proiect, cu ajutorul financiar al companiei Toyota. In plus, guvernul japonez s-a asociat cu mai multe intreprinderi multinationale pentru a accelera finalizarea unui model de masina zburatoare in mediul urban.

Comercializarea primelor vehicule este prevazuta pentru 2023. Japonia spera sa devina lider mondial al acestei noi forme de mobilitati autonome si urbane, care va permite transportarea in aer a bunurilor si persoanelor, evitand astfel ambuteiajele.

Scopul este de a inlocui taxiurile clasice pe roti cu vehiculele zburatoare, intre doua locuri precise, ca de pilda un traseu aeroport – centrul orasului. Specialistii australienii estimeaza ca o masina zburatoare va parcurge un traseu de 2 ore in numai 20 minute, circuland prin aer.

Uber nu s-a inselat, totusi, cand s-a lansat in dezvoltarea acestui tip de transport in mai multe tari, printre care Australia si Japonia. Airbus este un alt nume mare care s-a inscris deja in aceasta cursa a viitorului.

Distribuie acest articol!