O „moda” absurda in SUA: statiile de incarcare, blocate intentionat
04.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a protesta impotriva progresului tractiunii electrice, cativa proprietari de vehicule cu motor termic din Statele Unite s-au organizat pentru a bloca accesul automobilelor electrice la statiile de incarcare, stationand in fata acestora. Sunt vizate in special statiile Super Charger de la Tesla.

Acest comportament absurd al proprietarilor de vehicule cu motor termic a capatat forma unei miscari, cunoscuta sub denumirea de „Motor cu combustie interna”, intr-un joc de cuvinte cu dublu sens, care include si semnificatia de „inghetare” (ICE-ing), miscare ce activeaza in cateva state americane.

Principiul este simplu: proprietarii contestatari si refractari la dezvoltarea propulsiei electrice se intalnesc in parcari si stationeaza in fata statiilor electrice de incarcare, Tesla in special, impiedicand astfel conducatorii sa-si incarce bateriile. Uneori ei folosesc si remorcile, pentru a bloca intreaga statie de incarcare.

Iata o „moda” care obliga autoritatile sa reactioneze. In fata amplorii unor astfel de blocaje, cateva state au decis, inca din 2015, sa voteze o lege prin care au declarat aceasta practica ilegala si pasibila de amenda. Dar se pare ca asta nu-i impiedica pe unii proprietarii de automobile si pick up-uri dotate cu propulsie clasica, sa protesteze in continuare.

Sursa foto: Facebook.com

Distribuie acest articol!