Pasi pregatitori pentru a treia etapa a proiectului 24auto.ro - electromobilitate
05.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Fanii proiectului de educare prin test drive cu masini electrice, initiat de 24auto.ro in partenariat cu Casa Auto Timisoara, Porsib Sibiu si Inspiroline, ne intreaba ce noutati avem despre „Ionica” si unde vom oferi pentru cei interesati posibilitatea de a conduce un automobil electric, in 2019.

Sursa: Meteo Blue

Pentru inceput este bine de stiut ca luni, 7 ianuarie, Hyundai-ul Ioniq isi va relua atat naveta zilnica, cat si testele oferite la Sibiu, unde iarna nu ne dezmageste si ofera conditii dintre cele mai dificile pentru un automobil electric, cu frig si zapada tocmai bune pentru a afla limitele actuale ale tractiunii electrice si capacitatii acumulatorului.

Cel de al doilea automobil destinat testelor in 2019, un Tesla Model 3 Long Range cu tractiune spate, asteapta cu rabdare randul la incarcarea pe nava Tamerlane in portul Baltimore, de unde isi va incepe calatoria spre Europa.

Dupa o ultima incarcare de la 69% pana la 96% la cel mai apropiat SuperCharger de punctul de predare, am parcat Tesla in 27 decembrie pentru imbarcare, dupa o frumoasa calatorie de aproape 1000 km inceputa in Motor City si finalizata in portul Baltimore.

Plecarea spre Europa este panificata pentru 7 ianuarie, cu sosirea estimata in 21 ianuarie, de unde programul Tesla include teste in Germania, Suedia si Norvegia, inainte de sosirea in Romania, in luna februarie.

Etapa a treia a proiectului 24auto.ro/electromobilitate este dedicata testelor comparative cu automobile electrice de oras si cele cu autonomie medie (300 km) si ridicata (peste 400 km), lucrari de laborator cu studentii de la facultatile de Electro si Mecanica din Timisoara, conferinte si o intalnire cu presa, la aniversarea primului an de la infiintarea rubricii electromobilitate gazduita de 24auto.ro.

Daca in anul 2019 sunteti interesati de o experienta electrizanta si doriti sa conduceti un Hyundai Ioniq, Tesla Model 3 LR, e.GO Life sau Sion, urmariti rapoartele noastre saptamanale, in cadrul rubricii EXPERIENTE ELECTROMOBILISTICE, pentru detalii.

db

Distribuie acest articol!