Noul Renault Clio V: evolutie la exterior, revolutie la interior
30.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Renault a prezentat primele informatii si imagini cu cea de-a cincea generatie a citadinei Clio. La exterior, noul Clio este foarte apropiat de precedenta generatie, modificarile fiind mai degraba subtile. La interior, in schimb, lucrurile stau cu totul altfel!

Laurens van den Acker, directorul de design industrial al Grupului Renault, spune ca designul exterior de la Clio 4 a cucerit clientela si o face si in prezent, motiv pentru care s-a optat pentru pastrarea acestuia, caruia i s-au adus cateva tuse de modernitate si eleganta.

Partea frontala are un calandru ceva mai generos, iar luminile de zi in forma literei C sunt in stilul inaugurat de Megane. Si la spate, semnatura luminoasa este in forma literei C.

O noutate interesanta este nivelul de finisare R.S. Line, de inspiratie Renault Sport, care va inlocui mai vechiul GT Line. Finisajele de top sunt completate cu linia Initiale Paris.

Destul de criticat in ultima vreme pentru calitatea slaba a habitaclului sau, Clio a fost revizuit in intregime la interior, a confirmat Laurens van den Acker: „In interior s-a intamplat o adevarata revolutie, cu o ameliorare notabila a calitatii, sofisticare si o prezenta puternica a noilor tehnologii”.

Se poate vedea un Smart Cockpit nou-nout, alcatuit dintr-o tableta verticala de 9,3 inch, deasupra unor unor taste „piano” si un sistem digital 100% care masoara intre 7 si 10 inch, in functie de nivelul de finisare.

Plansa de bord este si ea complet noua. Se divizeaza in trei parti: un capac din spuma poliuretanica, o banda centrala personalizabila, si o zona inferioara unde regasim un compartiment inferior. In acelasi timp, difuzoarele de aer centrale si laterale au fost redesenate, volanul a fost rafinat si consola centrala a fost ridicata. Aceasta din urma a fost dotata cu un sistem de animatie luminoasa si un incarcator cu inductie pentru smartphone.

Si asta nu e tot! Panourile portierelor sunt echipate cu suporturi asemanatoare cotierelor, disponibile in opt nuante diferite. In fine, scaunele au un design spectaculos si vor oferi si ele un confort sporit, promite constructorul.

Construit pe noua platforma CMF-B, Clio V va fi prezentat oficial peste putin timp, la Salonul Auto de la Geneva, si va fi comercializat in lunile urmatoare. Ramane de aflat, pe parcurs, care vor fi motorizarile si preturile.

Distribuie acest articol!