Jean-Dominique Senard si Thierry Bolloré au fost numiti in fruntea Renault
24.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cum era de asteptat, Consiliul de Administratie de la Renault, reunit astazi, sub presedintia administratorului Philippe Lagayette, a luat act de demisia lui Carlos Ghosn, care conducea compania din 2005. Consiliul a oficializat numirea lui Jean-Dominique Senard si Thierry Bolloré la conducerea constructorului francez.

S-a decis, fara prea multe surprize, o separare a functiei de presedinte a Consiliului de Administratie, de cea de director general. Rezultatul acestei hotarari este ca Jean-Dominique Senard, de 65 ani, aflat la fruntea grupului Michelin din 2012, a fost ales presedinte, in timp ce Thierry Bolloré, de 55 ani, numarul 2 dupa Carlos Ghosn, cel care a asigurat functia de presedinte interimar, a fost numit director general.

„Noul presedinte al Consiliului de Administratie al Renault va trebui sa evalueze, numai daca este necesar, si sa dezvolte conducerea Renault cu scopul de a asigura tranzitia catre noua structura. El va prezenta propunerile sale, care vor fi evaluate de Consiliul de Administratie, inainte de intrunirea viitoarei adunari generale a actionarilor”, a anuntat constructorul intr-un comunicat de presa.

„De altfel, Consiliul de Administratie de la Renault doreste surpevizarea activa a functionarii Aliantei Renault – Nissan – Mitsubishi si a decis sa-i incredinteze presedintelui responsabilitati depline in conducerea acesteia, in legatura directa cu directorul general”, se mai arata in comunicat, inainte de a se preciza ca „In aceste conditii, presedintele Consiliului de Administratie Renault va fi colaboratorul principal al partenerului japonez si al altor parteneri privind organizarea si dezvoltarea Aliantei. El va propune Consiliului de Administratie un nou acord cu Alianta, care ar putea fi util pentru viitorul Renault. El va fi reprezentantul principal al Renault in toate organismele de conducere ale Aliantei si la Nissan, cand Renault dispune de un drept de veto”.

Pe scurt, Jean-Dominique Senard va trebui sa ia in serios viitorul Aliantei Renault – Nissan – Mitsubishi. Cunoscut ca un conducator cu multe decizii de ordin social, calm si foarte curtenitor, el va trebui sa aplaneze tensiunile care au aparut intre Renault si Nissan si, de ce nu, sa preia toate functiile de conducere din cadrul Aliantei.

Distribuie acest articol!