Hispano-Suiza vine la Geneva cu un proiect electric
10.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pe langa numele noi aparute pe piata, electromobilitatea pare sa ofere oportunitatea, deopotriva, de a curata praful de pe anumite branduri vechi. Dupa ce, in urma cu circa un an, relatam despre repozitionarea marcii de lux Lagonda, apartinand de Aston Martin, ca producator de automobile electrice, acum se discuta in aceiasi termeni despre Hispano-Suiza.

Se anunta o noua tentativa de revitalizare a constructorului de automobile care dateaza de la inceputul secolului trecut, de data aceasta cu un model electric. Este prima incercare din acest secol, dupa o serie de tentative similare, cu mai multe concepte neo-retro Hispano-Suiza.

Noua creatie se numeste Carmen si este inspirata de modelul Hispano-Suiza Xenia Dubonnet din 1938. Realizata in regim de manufactura, Carmen a fost proiectata, dezvoltata si fabricata in Barcelona. Designul este deocamdata invaluit in mister, iar singura imagine teaser data publicitatii prezinta o silueta spectaculoasa, o monococa din fibra de carbon.

Dupa toate probabilitatile, va fi un automobil din categoria „hiperlux”. Pentru partea tehnica, Hispano-Suiza este partener cu QEV Technologies, care colaboreaza si cu echipa de Formula E Mahindra si cu producatorul chinez BAIC.

In prezent, Hispano-Suiza preia comenzi pe website-ul propriu, asa ca speram ca proiectul sa nu se impotmoleasca la stadiul de concept, asa cum s-a intamplat cu toate tentativele anterioare de relansare a numelui Hispano-Suiza.

Distribuie acest articol!