Volkswagen va prezenta la Geneva un concept de buggy electric
06.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului de la Geneva, din martie, Volkswagen va prezenta un concept inedit de buggy electric, un interesant urmas al lui Dune Buggy, modelul recreational vandut cu decenii in urma, in Statele Unite.

Este o reinterpretare a vechilor buggy-uri construie in SUA, pe platforma lui Beetle, prin care Volkswagen vrea sa demonstreze versatilitatea platformei MEB. Este un vehicul deschis, de teren, bazat pe matricea modulara folosita in prezent pentru toate proiectele electrice ale producatorului german.

Marca din Wolfsburg a ales Salonul de la Geneva pentru a prezenta publicului acest model nou, care aminteste de legendarul Dune Buggy american din anii 60 si 70. Va fi dotat cu un motor electric si preia cateva elemente stilistice ale vechiului buggy. Conceptul, care va purta numele I.D. Buggy, nu are acoperis si portiere, iar rotile dispun de suspensie independenta si anvelope de off-road.

In trecut, Dune Buggy folosea sasiul de la modelul original Beetle si era vandut in SUA cu diferite versiuni de carosare. A avut parte de numeroase declinari, ca Hebmüller, Rometsch sau Meyers Manx, aceasta din urma fiind cea mai cunoscuta. In total s-au vandut 255.000 de unitati.

Distribuie acest articol!