Update pentru Volvo XC90
27.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Volvo ofera un update oarecum neasteptat pentru modelul sau SUV varf de gama, XC90. Noutatile constau in cateva retusuri estetice si nu numai.

Surpiza majora la Volvo: in timp ce contructorii isi prezinta noile modele pentru apropiatul salon auto de la Geneva (7-17 martie 2019), constructorul suedez, care nu va participa la acest eveniment, dezvaluie modelul XC90, in versiune 2020! Lansata in 2015, actuala generatie XC90 beneficiaza de cateva mici liftinguri.

Doar privind cu atentie se poate observa noul design al grilei frontale. Volvo a anuntat si o serie de jante noi si cateva culori exterioare inedite. Schimbarile la bord nu sunt foarte importante – cateva materiale speciale (un fel de amestec de lana), accesorii din piele si noi configurari (de acum vor exista versiuni cu 4, 6 sau 7 locuri).

Noutatea principala se afla, de fapt, sub capota, unde a fost adaugat un sistem de recuperare a energiei cinetice, la franare (Kers). Sunt oferite doua variante de motor cu combustie interna si un nou grup motopropulsor electrificat, etichetat „B”. Aceasta noutate, disponibila pe XC90 B5 AWD, ar permite reducerea cu 15% a consumului si emisiilor poluante.

Sistemul multimedia este compatibil cu Android Auto. Printre noutati se numara si sistemul de anticipare a coliziunii frontale, inaugurat recent pe XC60, iar alerta de trafic la deplasarea cu spatele este dotata acum cu franare automata.

Modelul poate fi deja comandat, intrarea in productie fiind programata pentru luna mai, la uzinele din Torslanda, Suedia.

Distribuie acest articol!