„Masina Neagra” de la Geneva, un unicat Bugatti realizat special pentru un pasionat al celebrului Atlantic
07.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un automobil unic, expus de Bugatti, anul acesta, la Salonul de la Geneva, este “La Voiture Noire“ („Masina Neagra” – chiar acesta este numele sau), destinat unui pasionat al modelului Type 57 SC Atlantic. Cumparatorul a fost dispus sa plateasca, pentru acest unicat, 11 milioane de euro, fara taxe, dupa cum a anuntat Bugatti. La acest pret, vorbim despre cel mai scump autmobil nou vandut vreodata!

“La Voiture Noire“ are la baza un Bugatti Chiron, a carui parte mecanica nu a fost modificata. In schimb, la capitolul design, evolutia este semnificativa!

Poate ca unii se asteptau sa vada la Geneva un nou Galibier sau cine stie ce ciudatenie… Bugatti a preferat aceasta „Masina Neagra”, ca o reinterpretare moderna a superbului Type 57 SC Atlantic. Un model clasic, pe care multi il considera cel mai frumos automobil din toate timpurile, conceput in timpul lui Jean Bugatti, inainte de al doilea razboi mondial.

Totusi, este dificil de gasit similitudini intre cele doua masini. In afara siglei si culorii, pare destul de greu de stabilit vreo „legatura de rudenie” intre ele!

“La Voiture Noire“ are un profil aparte, in incercarea de a onora primul model. Bugatti a creat o linie longitudinala, fina, de la capota si pana la luneta, care pare in cadere deasupra motorului, in zona din spate. Din punct de vedere stilistic, aceasta este singura asemanare intre cele doua modele.

Caroseria a primit doua prize de aer impunatoare, care se pot vedea mai bine din profil. Partea din fata este restilizata, cu farurile asemanatoare cu cele de la modelul Divo, in timp spatele socheaza cu cele 6 tevi de esapament, aliniate central. Evident, o trimitere la mult mai rafinatele evacuari de la Type 57 SC Atlantic.

Cum spuneam, “La Voiture Noire“ nu a schimbat „reteta mecanica”, avand sub capota agregatul W16 de 1500 CP de pe Chiron. Foarte departe, totusi, de cei 200 CP ai motorului cu 8 cilindri in linie care echipa Type 57 SC Atlantic!…

Distribuie acest articol!