Charlie Whiting, directorul de curse din Formula 1, a decedat la Melbourne
14.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Charles Whiting, una din figurile importante din Formula 1, a decedat astazi la Melbourne, din cauza unei embolii pulmonare, la varsta de 66 de ani. Whiting era directorul de curse in F1, responsabil cu startul curselor, aspectele tehnice si de securitate. Tot el era cel care discuta cu echipele regulamentul si verifica conformitatea circuitelor. A ocupat aceasta pozitie din 1997.

Charlie Whiting si-a inceput cariera in Marele Circ in 1977, in echipa Hesketh, apoi a trecut la Brabham, inainte de a se alatura Federatiei Internationala de Automobilism (FIA). El se afla in aceasta perioada la Melbourne pentru cursa inaugurala a sezonului 2019, programata in acest weekend.

Jean Todt, presedintele FIA, si-a prezentat condoleantele la disparitia lui Charles Whiting: „Am aflat cu mare tristete de decesul neasteptat al lui Charlie. Il cunosteam de multi ani si a fost un excelent director de curse, o figura centrala si inimitabila din Formula 1, care exprima etica si spiritul acestui campionat fantastic. Formula 1 a pierdut un prieten de incredere si un ambasador carismatic. Toate gandurile mele, precum si cele ale FIA si ale intregii comunitati a sportului auto se indreapta catre familia si prietenii sai si catre toti iubitorii Formulei 1”.

Ross Brawn, director tehnic in F1, a impartasit la randul sau tristetea la aflarea vestii decesului: „L-am cunoscut pe Charlie in toata activitatea mea in Formula 1. Am lucrat impreuna ca mecanici si am devenit prieteni, am petrecut mult timp impreuna pe circuite din intreaga lume. Aceasta veste tragica ma intristeaza foarte mult. Sunt devastat. Este o imensa pierdere, nu numai pentru mine personal, ci si pentru intreaga familie F1, FIA si sportul auto in ansamblul sau. Toate gandurile mele se indreapta catre familia sa”.

Distribuie acest articol!