Ford a produs un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri la Craiova
29.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford Romania sarbatoreste astazi 1 milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea productiei acestuia in 2012. Motorul cu numarul un milion produs astazi la Craiova este o versiune de 125 CP si va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri a fost lansat pentru prima data pe modelul Ford Focus in 2012 si utilizeaza tehnologiile Ford EcoBoost care includ injectia directa de inalta presiune, axe cu came cu geometrie variabila si turbocompresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea si performantele echivalente unui motor aspirat de 1,6 litri.

Motorul – cu un bloc (motor) suficient de mic cat sa incapa pe o foaie de hartie A4 – a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie si Merkenich, Germania si este construit in fabricile Ford din Craiova, Romania si din Köln, Germania.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri pe benzina a fost desemnat „Motorul International al Anului” la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”, timp de sase ani la rand. Fiind un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact si puternic, acesta a castigat in total 10 premii in cadrul competitiei „Motorul International al Anului”, de la lansarea sa in 2012.

De la inceputul anului 2018, motorul compact si puternic Ford EcoBoost de 1,0 litri este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, care ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si la eficientizarea consumului, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care ofera tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Mai multe modele Ford, printre care Fiesta, EcoSport, Focus, Turneo si Transit sunt disponibile in Europa cu motorul in trei cilindri. In plus, motorul va fi disponibil pe gama extinsa a noului Transit Custom si Turneo Custom, versiunile plug-in hybrid. Unul din patru vehicule noi Ford vandute in Europa sunt echipate cu motor EcoBoost de 1,0 litri provenind din Craiova sau Köln.

In prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1.000 de angajati, care lucreaza in 3 schimburi pentru a raspunde cererii pietei. De la preluarea fabricii, in martie 2008, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro in productia de autovehicule si de motoare din cadrul uzinei sale moderne si avansate de la Craiova. Din aceasta suma, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar in modernizarea fabricii de motoare.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!