Formula 1, Australia 2019: Bottas si Mercedes au reusit maximum de puncte, in runda inaugurala
17.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Primul weekend de Formula 1 al sezonului 2019 a fost dominat de Mercedes. Hamilton s-a impus sambata, in calificari, insa cursa din Australia a fost castigata de Bottas, in timp ce replica Ferrari a fost sub asteptari.

Hamilton si-a pastrat monopolul in calificarile din Australia, cu acest al saselea pole position, cu un timp mai bun decat propriul record reusit anul trecut, pe circuitul Albert Park. Bottas a completat prima linie Mercedes la start, replica Ferrari fiind oarecum sub asteptari, cu un loc 3 prin Sebastian Vettel si cu Charles Leclerc pe 5, intre ei fiind Max Verstappen (Red Bull).

Valtteri Bottas a adus prima victorie pentru Mercedes, in chiar prima cursa a sezonului 2019, cea din Australia. Plecat pe pneuri soft, de pe a doua pozitie a grilei de start, finlandezul s-a instalat rapid in frunte si a optat pentru o singura oprire la boxe, cand a trecut pe medium. A dominat cursa fara echivoc, de la start la finish, reusind si cel mai rapid tur de pista, care acum este recompensat cu un punct. Asadar, Bottas pleaca din Australia cu maximul de puncte, 26. La fel face si Mercedes, dupa aceasta prima dubla din nou sezon.

Remarcabila a fost si clasarea pe pozitia a treia a lui Max Verstappen, acesta fiind primul podium pentru Honda, nou motorist al lui Red Bull, dupa o „seceta” care dateaza din 2008!

Urmatoarea cursa este programata peste doua saptamani, in Bahrain.

Distribuie acest articol!