Un Mercedes 300SL Gullwing asteapta sa fie vopsit de peste cinci decenii
17.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Printre bijuteriile alese pentru a fi expuse la editia de anul acesta a concursului de frumusete de la Amelia Island, din Florida, s-au numarat si doua exemplare Mercedes 300SL Gullwing clasice, care au serii succesive ale sasiului.

Primul, cel din imagine, a fost prezentat exact in starea in care a fost descoperit intr-un hambar, la sfarsitul anului trecut. Sasiul numarul 43 a fost initial expediat la Miami, in 1954, si a fost inmatriculat timp de doar zece ani. Totul pe masina este considerat original, de la geamuri pana la interiorul din piele gri si de la tractiune pana la roti. Chiar si anvelopele Englebert Competition sunt cele care au dotat masina cu decenii in urma.

Singura modificare fata de ziua in care acest 300 SL a parasit linia de productie este finisajul caroseriei. Masina a fost initial vopsita in albastru, iar la un moment dat s-a decis sa fie revopsita. A fost scoasa din functiune la mijlocul anilor 60, avand caroseria slefuita si amorsata, dar noua vopsea nu a mai fost aplicata niciodata.

Celalalt Mercedes 300SL are sasiul cu numarul 44, un exemplar complet restaurat si adus la starea exacta a unui Gullwing 300SL construit in 1954. Masina are cateva detalii exceptionale, inclusiv cateva componente artizanale.

Distribuie acest articol!