Proiectul Electromobilitate, la aniversarea primului an
21.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

La implinirea primului an de la demararea proiectului nostru de informare si educare a celor interestati despre ecosistemul mobilitatii electrice, initiat pe 24auto.ro si generic denumit Electromobilitate, ne-am intalnit intr-o zi superba de primavara, cu cativa reprezentanti ai presei timisorene, pentru un test drive cu o tripleta interesanta de automobile electrice.

Principalele caracteristici ale celor trei automobile electrice utilizate pentru test drive

Pornind de la reprezentanta Volvo din Timisoara, Todorut International, dupa doua rotiri ale pasagerilor, in asa fel incat participantii sa poata compara bucuria de a merge cu cel putin doua dintre cele trei modele ale caravanei electrice, am poposit pe o terasa langa Parcul Dendrologic de la Bazos, pentru o sesiune de intrebari extrem de interesante si raspunsuri pe teme electromobilistice.

Cu aceasta ocazie, am introdus celor prezenti noul partener la etapa a treia a proiectului nostru, firma EVconnect, specializata in comercializarea, instalarea, administrarea si intretinerea statiilor de incarcare pentru autovehicule electrice.

Alaturi de partenerii de incredere Casa Auto Timisoara, Porsib-Sibiu si Inspiroline, cu care am pornit la drum in cea de a doua etapa a proiectului Electromobilitate, firma EVconect s-a alaturat efortului nostru de a oferi probe de drum paralele cu automobile electrice si ne-a pus la dispozitie o statie de incarcare wallbox. Dupa instalarea la Porsib, statia ne va permite incarcarea Tesla (peste noapte), pentru cel putin 400 km de test drive-uri in fiecare zi, in zona Sibiului.

Seria de intrebari si raspunsuri pe terasa scaldata de soarele bland de primavara s-a constituit intr-un dialog foarte placut despre numeroase aspecte legate de universul mobilitatii individuale si despre inceperea primelor activitati cu automobile electrice cu studentii de la Politehnica.

Traseul test drive-ului de aniversare cu Hyundai Ioniq, Tesla Model 3 si BMW i3

Dupa mai bine de o ora, ne-am separat in doua echipe. Una ceva mai grabita sa revina la Timisoara si alta dornica sa experimenteze si sa inteleaga mai bine dinamica si modul de functionare a sistemului de recuperare a energiei electrice pe urcarile si coborarile spre Herneacova.

Eugen, cu fostii colegi din presa timisoreana

Pentru noi intalnirea cu presa a fost o reala placere, iar interesul participantilor ne da increderea sa continuam cu aceeasi pasiune. Speram ca si musafrii nostri s-au simtit bine cu Hyundai Ioniq, Tesla Model 3 si BMW i3, intelegand in detaliu derularea test drive-urilor din cadrul proiectului Electromobilitate.

Le multumim pentru participare si speram sa ne revedem in 2020 !

Dan Boboescu si Eugen Cocea

PS: La aniversarea primului an al proiectului Electromobilitate am strabatut 111 km cu invitatii, consumand 15 kWh, ceea ce reprezinta un consum mediu de 13.7 kWh/100 km sau 8,80 lei pentru 100 de kilometri cu Tesla Model 3.

Distribuie acest articol!