Vremuri grele pentru Renault Talisman!
01.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Vremurile sunt dure pentru berlina familiala de la Renault, Talisman. Presa auto din Franta relateaza ca vanzarile acestui model, in ianuarie, au fost similare cu cele ale sportivei exclusiviste Alpine.

Cine si-ar mai dori un Renault Talisman? Tot mai putina lume, se pare. In 2018, berlina familiala de la Renault a scazut la mai putin de 8.000 de unitati vandute pe piata franceza si situatia se anunta dificila si in 2019.

In ianuarie, limuzina de clasa medie ocupa locul 99 la automobile particulare, cu de 325 unitati vandute, o clasare cu putin in fata lui Alpine A110, care a avut 323 exemplare. Asadar, in ciuda pretului de pornire de aproape 55.000 de euro, Alpine A110 isi gaseste la fel de multi clienti ca Talisman! O performanta nesperata pentru Alpine, care se adreseaza unei clientele mult mai restranse si care ofera un automobil la un cu totul alt pret, respectiv un rezultat dezamagitor pentru Talisman, care reprezinta arhetipul „masinii lui tata” pe piata familiala.

Alpine A110

Doua motive pot explica acest rezultat slab. Primul ar fi scaderea apetitului pietei pentru berline, cu o clientela tot mai interesata de SUV-uri. Anul trecut s-au vandut 27.000 de unitati Kadjar, de trei ori mai multe decat Talisman – ca sa nu mai vorbim de concurenta, in frunte cu cele 85.000 de unitati de Peugeot 3008. SUV-urile au sedus, cu siguranta, potentialii clienti de Talisman!

Al doilea motiv ar fi lansarea noului Peugeot 508, un concurent direct foarte atractiv, care confirma toate calculele facute de Peugeot. Cei de la Sochaux se felicita pentru cele 10.000 comenzi, cifra care corespunde obiectivelor fixate initial. Iar sosirea break-ului va impulsiona si mai mult vanzarile modelului 508!

Acasa la el, in categoria berlinelor, Talisman a fost depasit in ianuarie Mercedes Clasa C (679 unitati), Skoda Octavia (621) si Volkswagen Passat (429). Chiar si Nissan Leaf, un model 100% electric, l-a depasit pe Talisman, inregistrand 340 de exemplare vandute.

Singura veste buna ar fi reducerile de pret. La unele reprezentante din Hexagon, Talisman poate fi cumparat cu discount de mai bine de 30%! Insuficient, se pare, pentru a relansa o masina ajunsa intr-un punct mort!

Distribuie acest articol!