Taxiurile din Oslo se vor incarca prin inductie, in timpul asteptarii din statii
25.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

O noua lectie norvegiana, despre cum se face electrificarea eficienta, dovedeste ca indelungata experienta, inceputa cu peste 20 de ani in urma in Norvegia, genereaza solutii ce pot fi luate ca exemplu de toate tarile dezvoltate, in cautarea unor solutii pentru reducerea emsiilor poluante in orase.

Pornind de la realitatea ca taxiurile parcurg cel mai mare numar de kilometri in orase si ca pentru taximetristi timpul costa bani, oficialitatile din capitala norvegiana sustin un program de instalare a incarcatoarelor cu energie electrica prin inductie, instalate in zonele unde taxiurile isi asteapta clientii.

Incepand din 2023, taxiurile din Oslo trebuie sa fie fara emisii la esapament, cu doi ani inaintea interzicerii vanzarii de autovehicule echipate cu motoare cu ardere interna. Firma Fortum, care domina piata de incarcare pentru automobile eletrice in Scandinavia, colaboreaza cu Momentum Dynamics (SUA) pentru instalarea unor placi de inductie in zona de asteptare si a unor receptoare la bordul taxiurilor.

Eliminarea timpului de asteptare pentru incarcare si pe cel de cautare a unei statii libere, creaza conditiile cele mai favorabile pentru adoptarea electrificarii 100% pentru flota de taxiuri din Oslo in urmatorii patru ani. Incarcare prin inductie va fi disponibila in toate statiile de taxi si se produce in timpul miscarii lente a fiecarui autovehicul, pe masura ce primul pleaca in cursa.

db

Distribuie acest articol!