Audi va lansa un sedan electric de talie medie
12.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Al cincilea model electric de la Audi ar trebui sa fie un sedan compact de talia unui A4, dupa cum au anuntat oficiali ai marcii germane. Masina va fi construita pe platforma modulara a modelelor electrice de lux din Grupul Volkswagen (Audi, Porsche, Bentlley).

Ofensiva electrica de la Audi va continua cu lansarea lui Q4 e-tron Sportback, urmata de versiunea de serie a lui e-tron GT Concept. In total, vor exista patru modele in oferta electrica, dintre care cel mai mic va fi Q4 e-tron. Modelele mai accesibile si mai rezonabile ca pret se mai lasa, insa, asteptate.

Seful de design de la Audi a confirmat ca marca lucreaza in prezent la o berlina electrica pe segmentul lui Q4 e-tron, ceea ce indica o masina de talia lui A4, dar 100% electrica.

Pentru moment nu stim daca va fi chiar un A4 electric sau un model electric echivalent, vandut in paralel. A doua varianta pare mai plauzibila, avand in vedere ca pare destul de dificil pentru Audi sa renunte la A4 in favoarea unui model 100% electric. Ar insemna ca marca sa-si asume prea multe riscuri, in conditiile in care mobilitatea electrica nu este inca suficient de dezvoltata.

Deocamdata, Audi nu intentioneaza sa anunte o versiune electrica pe un segment inferior (Q2, Q3 sau A3). Cauza principala ar fi platforma modulara PPE pentru modelele cu baterie ale Grupului Volkswagen, rezervata modelelor de lux. Pentru a produce un echivalent electric al modelului A3, ar trebui ca Audi sa utilizeze platforma MEB a Grupuluilui Volkswagen, cee ce in acest moment nu pare sa fie o prioritate la Ingolstadt.

Distribuie acest articol!