Audi lanseaza Q3 Sportback
06.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Audi va prezenta in cateva saptamani o varianta coupé a lui Q3. Marca germana a confirmat ca acest noul model se va numi Q3 Sportback.

Aparitia, la Salonul de la Geneva, a conceptului Q4 e-tron, a creat o oarecare confuzie. Audi a confirmat ca o versiune de serie va fi lansata la sfarsitul lui 2020 sau inceputul lui 2021. Ne amintim insa ca acum doi ani, constructorul a promis lansarea lui Q4, in 2019. Sa fie vreo intarziere a planurilor la Audi?

De fapt, nu este vorba de acelasi lucru! Ceea ce Audi a numit initial Q4 a devenit in timp o versiune coupé a celei de-a doua generatii Q3 (foto) si care va fi lansata in curand. Iar numele Q4 a fost dat noului proiect de SUV compact electric.

Pentru a-l boteza pe „fratele mai mic” al lui Q8, Audi va utiliza tot ”prenumele” Sportback. La fel, versiunea coupé a SUV-ului electric e-tron se va numi e-tron Sportback.

Ca un detaliu amuzant, de remarcat ca denumirea Sportback apare mai peste tot in gama Audi, inclusiv la modelul A1. In acest caz este insa de-a dreptul inutila, pentru ca A1 nu are decat varianta cu 5 usi, deci ar fi putut sa se numeasca simplu, doar A1.

Distribuie acest articol!