Carlos Ghosn, eliberat din nou pe cautiune
28.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa trei saptamani de detentie, Carlos Ghosn a fost din nou eliberat pe cautiune. Fost presedinte al Aliantei Renault – Nissan a parasit joi, 25 aprilie 2019, centrul de detentie din Tokyo, Japonia.

El fusese retinut pe 4 aprilie, fiind suspectat de atribuirea de foloase necuvenite, in dauna companiei Nissan. Tribunalul din Tokyo si-a dat acordul pentru eliberarea lui Ghosn contra unei cautiuni de circa 4 milioane de euro (echivalentul in yeni) si a respins apelul parchetului, care s-a opus acestei puneri in libertate.

Carlos Ghosn trebuie sa indeplineasca anumite conditii restrictive – este retinut la domiciliu, are interdictia de a parasi Japonia si, de asemenea, nu are voie sa isi vada sotia, care la randul ei a fost interogata de justitia nipona, in cadrul anchetei.

Aceasta este a doua eliberare, dupa ce, pe 6 martie 2019, Carlos Ghosn fusese eliberat pe cautiune dupa 108 de zile de detentie, in urma arestarii initiale din 19 noiembrie 2018.

Fostul lider al Aliantei Renault – Nissan se confrunta acum cu patru capete de acuzare, in principal pentru diverse malversatii financiare si abuz de incredere.

Distribuie acest articol!