Cel mai rapid combi de serie din lume: Alpina B5 Bi-Turbo Touring
30.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Specializata in ”rafinarea” modelelor BMW, firma bavareza Alpina se poate lauda cu cateva realizari tehnice de exceptie. Printre acestea se numara si cel mai rapid break de serie din lume: ALPINA B5 Bi-Turbo Touring. Exclusivist si in acelasi timp foarte practic in utilizarea de zi cu zi, acesta dezvolta 447 kW (608 CP) si 800 Nm, gratie agregatului V8 bi-turbo.

Asemenea cifre fac din B5 Bi-Turbo Touring un rival demn de luat in seama chiar si pentru coupe-urile sport, mult mai pretentioase. De altfel, pe acest detaliu se bazeaza si filmul de promovare pe care il puteti vedea aici, in care Alpina ”pune la punct” modele sport Mercedes si Porsche cu pedigriu sportiv. In plus, filmul pune accent pe originea bavareza a break-ului Alpina.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring este derivat din BMW Seria 5, iar motorul twin-turbo de 4,4 litri este cuplat la o transmisie automata in 8 trepte. Performantele sunt de top: 0-100 km/h in 3,5 secunde si viteza maxima de 322 km/h. Principala diferenta dintre acest model si altele cu performante similare consta in faptul ca la Alpina viteza maxima nu este limitata electronic la 250 km/h, cum se intampla in majoritatea cazurilor.

Distribuie acest articol!