Primul model electric Dacia ar putea fi anticipat de Renault City K-ZE
23.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Renault a prezentat recent, in China, un nou model cu propulsie 100% electrica, denumit City K-ZE. Va fi lansat pana la sfarsitul acestui an, insa cel putin pentru moment doar pe piata din China.

City K-ZE este un model urban, care da falsa impresie de SUV, fiind bazat pe Kwid, un model destinat tarilor emergente, precum India si Brazilia. Al saselea model electric de la Renault, dar primul comercializat in China, City K-ZE a fost oarecum anticipat anul trecut, la Paris, prin prezentarea modelului K-ZE.

Renault nu a dezvaluit prea multe date despre gabarit, dar masina ar trebui sa afiseze date asemanatoare cu modelul Kwid propusat cu motor termic, mai ales in privinta lungimii – 3,7 m. Ampatamentul este de 2,42 m (asemanator cu Volkswagen e-up!), garda la sol este de 15 cm, iar portbagajul ofera 300 litri.

La capitolul design, nicio surpriza, versiunea electrificata preluand stilul conceptului original, cu linii ferme si suprafete clar conturate. Beneficiaza, intre altele, de o dotare rezonabila, cu faruri de zi cu LED, bare de pavilion si protectii laterale.

Nici la bord nu sunt prea multe noutati: climatizare, un ecran tactil color de 8 inch, o camera pentru parcare si un sistem de control al calitatii aerului.

Motorul este inca un mister, dar se pare ca ar avea o autonomie de 270 km, conform vechilor norme NEDC, adica pana la circa 180 km, in realitate.

City K-ZE va fi produs de compania eGt New Energy Automotive, detinuta de Renault – Nissan (25% – 25%) si constructorul chinez Dongfeng (50%).

Desi deocamdata nu a fost prevazuta nicio lansare in Europa, sunt zvonuri cum ca noul model electric ar putea debarca pe vechiul continent, sub marca Dacia. Aceleasi zvonuri vorbesc despre un pret de pornire in jur de 10.000 de euro.

Distribuie acest articol!