Formula 1, Azerbaijan 2019: A patra dubla Mercedes, intr-un campionat tot mai plictisitor!
28.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul Mercedes Valteri Bottas a obtinut pole position pentru Marele Premiu al Azerbaijanului, intr-o sesiune de calificari întarziata ca urmare a multitudinii steagurilor rosii. Finlandezul s-a impus si in cursa, reusind, alaturi de Hamilton, a patra dubla Mercedes din tot atatea etape disputate anul acesta.

Bottas a gestionat perfect avansul luat in fata coechipierului Lewis Hamilton si a germanului Sebastian Vettel (Ferrari), care in final l-au urmat pe podium. In ciuda asteptarilor si a incidentelor de la calificari, care anticipau o duminica agitata, cursa de pe circuitul stradal din Baku a fost una neasteptat de linistita. Replica Ferrari a fost una dezamagitoare, iar dominatia Mercedes risca astfel sa transforme campionatului intr-un lung sir de curse una mai plictisitoare decat alta!

In urma victoriei de la Baku, Bottas a revenit pe primul loc in clasamentul general al pilotilor. Clasamentul pilotilor: 1. Valtteri Bottas 87 p., 2. Lewis Hamilton 86 p., 3. Sebastian Vettel 52 p. Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes 173 p., 2. Ferrari 99 p., 3. Red Bull-Honda 64 p.

Urmatoarea cursa este programata pe 12 mai, in Spania, la Barcelona.

Distribuie acest articol!