Noua generatie Ford Kuga: un SUV sculptural si electrificat
03.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Atragatoare si spatioasa, noua generatie Kuga a fost dezvaluita oficial zilele trecute. Cu un design distinctiv, o gama completa de sisteme de propulsie hibride si noi tehnologii de asistenta a soferului, ofera cea mai eficienta, mai confortabila si mai satisfacatoare experienta Kuga din istorie.

Noua generatie Kuga introduce o silueta mai aerodinamica, care determina o aparitie dinamica, agila si capabila, cu proportii premium, ce stau la baza unui spatiu interior mai generos si a unui nivel superior de confort.

Kuga este cel mai avansat model Ford din istorie din punctul de vedere al electrificarii, fiind primul vehicul al gamei care ofera sisteme de propulsie mild-hybrid, full-hybrid si plug-in hybrid. Kuga plug-in hybrid va oferi o autonomie in modul pur electric de peste 50 km, un consum anticipat de 1,2 litri/100 km si emisii de 29 de grame CO2/km.

Kuga este, de asemenea, primul SUV construit pe noua platforma globala Ford C2, element care garanteaza o rigiditate torsionala cu 10% mai ridicata si o reducere a masei proprii de pâna la 90 de kilograme in raport cu modelul pe care il inlocuieste.

Lista tehnologiilor avansate utile de la bord include modemul integrat FordPass Connect, un instrumentar de bord digital cu diagonala de 12,3 inch, incarcare wireless a telefonului mobil, sistemul SYNC 3 cu un ecran tactil de 8 inch si un pachet audio Bang&Olufsen Sound System.

Pe noul Kuga debuteaza sistemul de pastrare a benzii de rulare (Lane-Keeping System) cu monitorizare a unghiului mort (Blind Spot Assist) si pachetul de asistenta pre-coliziune in intersectii (Pre-Collision Assist Intersection). Sunt introduse, de asemenea, tempomatul adaptiv cu oprire-pornire si centrare pe mijlocul benzii (Adaptive Cruise Control with Stop&Go and Lane Centring) si sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei (Speed Sign Recognition).

Variantele specifice ale noii generatii Kuga includ Kuga Titanium, Kuga ST-Line si Kuga Vignale. Fiecare determina un caracter diferit dedicat numarului in crestere al clientilor de SUV-uri din Europa.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!