Un mariaj intre grupul PSA si Jaguar Land Rover?
13.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Daca ar fi sa dam crezare zvonurilor vehiculate in ultimele zile, se pare ca Jaguar Land Rover (JLR) se va instala in curand in uzinele Peugeot Citroen (PSA) de la Sochaux, Franta.

Circulau deja zvonuri, de cateva saptamani, conform carora o „casatorie” intre PSA si Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ar urma sa aiba loc in curand. Zvonurile din ultimele zile sustin ca ar fi vorba doar de o posibila apropiere intre grupul francez si… Jaguar Land Rover (JLR), detinut de concernul indian Tata Motors.

Intr-un interviu acordat recent, presedintele Carlos Tavares (foto) a declarat ca ar fi bine pentru concernul francez sa aiba in portofoliul sau si o marca de lux. In consecinta, compania va lua in considerare toate oportunitatile de fuziune sau de achizitie.

Presedintele Consiliului Director al grupului PSA a precizat totusi ca nu a purtat inca discutii deschise cu Tata Motors, cu privire la JLR. „Nu avem inca un obiectiv asumat, dar, daca vor exista oportunitati, vom reflecta asupra lor”, a precizat Tavares.

Un purtator de cuvant de la Tata Motors a declarat, la randul sau, ca „zvonurile care anuntau ca Tata Motors ar incerca sa cedeze partea sa de la JLR sunt nefondate”.

Dupa cum am mai relatat, de cateva luni, Jaguar Land Rover se afla in dificultate. Grupul a suferit pierderi financiare importante din cauza scaderilor de pe piata auto din China si a scaderii cererii pentru motorizarile diesel.

Distribuie acest articol!