Polestar 2 se va produce in China, din 2022
18.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Polestar 2 va fi „made in China”. Constructorul tocmai a confirmat ca noua sa berlina fastback electrica de inalta performanta va fi asamblata, din 2020, in uzina Geely de la Loqiqo, provincia Zhejiang. Aceasta va imparti acelasi linii de asamblare cu SUV-urile 01 de la Lynk& Co si XC40 de la Volvo.

„Posibilitatea de a produce Polestar 2 in uzina chineza de la Luqiqo dovedeste existenta unor sinergii in cadrul grupului si reprezinta un avantaj concurential de necontestat”, a declarat Thomas Ingenlath, presedintele Polestar. „Societatile noastre de baza, Geely si Volvo Cars, ne vor aduce multa expertiza in mai multe domenii. Productia este doar un exemplu si este unul dintre cele mai importante: sustinerea acestor marci ne va permite sa acceleram ritmul si sa scoatem pe piata Polestar 2 cat mai repede. Dupa cum se stie, productia acestuia va incepe, asa cum am prevazut, la inceputul anului viitor”, a mai afirmat presedintele Ingenlath.

Si pentru a se implanta si mai bine pe piata chineza, Polestar va lansa in al treilea trimestru al lui 2019, primul sau punct de vanzare. Ceea ce inseamna ca 11 orase chineze vor gazdui showroom-uri Polestar, din 2020.

In Europa, primul showroom al marcii va fi inagurat la Oslo, in Norvegia, la mijlocul anului 2019.

Distribuie acest articol!