Rally-raidul Dakar se muta in Arabia Saudita, pentru urmatorii cinci ani
25.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Aflat in vizibila pierdere de audienta, rally-raidul Dakar incearca o relansare in forta. In acest sens, organizatorii au decis sa paraseasca America de Sud, competitia urmand sa se dispute, in urmatorii cinci ani, in Arabia Saudita.

In fata pierderii de interes din America de Sud pentru Raliul Dakar, organizatorii au trebuit sa gaseasca o solutie. Astfel, gazda va fi Arabia Saudita, o decizie care va provoca destule polemici, din cauza problemelor legate de nerespectarea drepturilor omului. Insa Arabia Saudita este si o tara foarte bogata, cu mari intinderi de nisip, asigurand astfel cele doua ingrediente majore pentru Dakar, o competitie care are nevoie de mai multe milioane de euro la fiecare editie.

Rally-raidul Dakar se va organiza in Arabia Saudita, incepand din 2020, pentru cinci ani, dupa cum a confirmat ASO, organizatorul evenimentului. Cu ocazia primei editii, pilotii vor ramane pe un traseu exclusiv saudit, dar, in editiile urmatoare, ei vor putea parcurge si trasee iordaniene sau egiptene.

Istoria competitiei, initial cunoscuta sub denumirea Paris – Dakar, a inceput in 1978 si a fost legata multa vreme de continentul african. De altfel, organizatorii doreau sa se instaleze in Africa de Sud, dar terenul nu era foarte potrivit cerintelor. Alegerea finala a fost, asadar, Arabia Saudita, cea mai intinsa „mare de nisip” din lume.

Distribuie acest articol!