SEAT va dezvolta un model electric sub 20.000 de euro
02.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Producatorul spaniol de automobile SEAT se afla in fata unei premiere onorante: a fost desemnat sa puna la punct o noua platforma, care sa serveasca pentru mai multe modele din cadrul Grupului Volkswagen. Este vorba de categoria modelelor de oras abordabile ca pret.

Cu ocazia conferintei de presa anuale, SEAT a dezvaluit planurile sale in materie de electrificare. Constructorul spaniol are numeroase proiecte si va lansa nu mai putin de 6 modele reincarcabile pana la inceputul lui 2021.

Printre noutatile absolute se vor afla si doua vehicule 100% electrice. SEAT va incepe cu mica citadina Mii, cu zero emisii poluante. In 2020 va lansa El Born, anuntat printr-un concept (foto) prezentat anul acesta, la Salonul de la Geneva. Acest model, bazat pe noua platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen, va fi derivat din compacta electica Volkswagen ID.

Celelalte patru vehicule vor fi cu tehnologie PHEV (hibrid reincarcabil). SEAT a mai confirmat ca noua generatie Leon, asteptata pana la sfarsitul anului, va fi dotata cu o astfel de propulsie, la fel ca si noul SUV Terraco. Vor fi lansate si doua vehicule plug-in sub logo Cupra: Leon si Formentor. Un concept specific Formentor Cupra, de serie, a fost deja anuntat la Geneva, urmand sa fie fabricat la Martorell.

Dar asta nu este tot! SEAT a mai anuntat ca va dezvolta o noua platforma, pe care vor fi construite si modele de la alte marci din Grupul Volkswagen. Este o premiera pentru SEAT, aceasta versiune redusa a platfomei MEB, pentru vehiculele care au in jur de 4 metri lungime. Scopul este de a produce modele electrice cu un pret de pornire mai mic de 20.000 de euro. Comparativ, pentru compacta ID, Volkswagen vizeaza un pret mai mic de 30.000 de euro. Primul model care va folosi aceasta platforma va fi lansat dupa 2023.

Distribuie acest articol!