Tarraco, noua nava amiral de la SEAT a ajuns si in Romania
04.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noul Tarraco marcheaza intrarea SEAT pe segmentul SUV-urilor mari. Modelul completeaza oferta marcii pe segmentul SUV dupa lansarea Ateca si Arona in 2018.

Testele de siguranta EuroNCAP au dovedit ca noul Tarraco are alura unui lider, obtinand cel mai bun punctaj la capitolul protectia pasagerilor si a pietonilor si note foarte bune pentru sistemele de asistenta din dotare.

Modelul este disponibil deja la toti distribuitorii marcii din Romania, cu un pret de pornire de 26.754 de euro (inclusiv TVA).

Noul SEAT Tarraco este conceput pentru soferii care au nevoie de un automobil cu 5 sau 7 locuri, dar care apreciaza un design care imbina eleganta increzatoare si alura sportiva. Acest echilibru este vizibil in ambele linii de echipare: Style si Xcellence.

Cel mai mare SUV din portofoliul SEAT incorporeaza tehnologii de ultima ora, dezvoltate de Grupul Volkswagen fiind realizat pe arhitectura platformei MQB-A, cu ampatament lung. Dimensiunile mari au inspirat echipa de design sa gaseasca un echilibru intre estetica si caracterul practic. Tarraco are o lungime de 4.735 mm si o inaltime de 1.658 mm, oferind un interior spatios si un exterior impunator.

Tarraco va fi disponibil in Romania in doua variante de motoare pe benzina: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuala cu sase trepte si tractiune fata, precum si un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive.

De asemenea, sunt disponibile doua motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP si 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinata cu tractiune fata sau integrala, cu transmisie manuala cu sase trepte sau automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive. Versiunea mai puternica este oferita exclusiv cu tractiune 4Drive si cu transmisie automata DSG cu sapte trepte. Ulterior, SEAT Tarraco va fi disponibil si cu alte optiuni pentru trenul de rulare.

Sistemele de asistenta consacrate, Lane Assist si Front Assist, inclusiv functia de detectare a biciclistilor si pietonilor sunt incluse in dotarea standard in Europa, iar sistemele Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist si Emergency Assist sunt oferite optional.

La interior modelul Tarraco dispune de afisaj Digital Cockpit de 10,25 inch, care transmite soferului toate informatiile importante, precum si ecran HMI de mari dimensiuni, prin intermediul caruia ocupantii pot accesa numeroasele optiuni de conectivitate oferite de SEAT. De asemenea, in privinta sistemelor de infotainment, Tarraco va fi primul SEAT care va permite controlul prin intermediul gesturilor, cand este echipat cu sistemul Navigation Plus cu ecran de 8 inch.

Sursa: comunicat de presa SEAT / Porsche Romania

Distribuie acest articol!