Golf, cel mai bine vandut model Volkswagen, implineste 45 de ani
29.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Golf, masina europeana care s-a bucurat de cel mai mare succes de-a lungul timpului, aniverseaza 45 de ani. Pe data de 29 martie 1974, fabrica Volkswagen din Wolfsburg lansa oficial productia acestui model care urma sa devina un succes de piata.

Nimeni din echipa Volkswagen nu banuia atunci ca succesorul legendarului Beetle va avea vanzari de 35 de milioane de unitati in intreaga lume! Si astazi, modelul este in continuare un succes. Un calcul simplu releva faptul ca, la fiecare 41 de secunde, undeva in lume este comandat un Golf – de 45 de ani, fara intreruperi, de la inceputul productiei. Media anuala de vanzari a modelului este de 780.000 de unitati.

Model compact greu de clasificat, Golf ramane un produs Volkswagen de baza si o referinta in clasa compacta europeana si nu numai. Cu sisteme de transmisie, asistenta, infotainment sau operare de ultima generatie, modelul da un imbold serios dezvoltarii solutiilor de mobilitate.

Dupa cum am relatat recent, la finele acestui an era programata lansarea celei de-a opta generatii Golf. Momentul a fost amanat cu cateva luni, pentru a nu afecta in niciun fel lansarea primei compacte 100% electrice de la Volkswagen, moment prevazut pentru toamna acestui an.

Distribuie acest articol!