Volkswagen ID Roomzz, conceptul care anticipeaza un SUV familial cu motor electric
16.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat zilele acestea, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai 2019, ID Roomzz este un concept de SUV familial, de dimensiuni mari, cu propulsie electrica. Versiunea de serie, cu 7 locuri, va fi lansata in productie peste doi ani.

In timp ce lumea intreaga asteapta cu mare interes primul model de serie din familia ID (modele electrice 100%) de la Volkswagen, constructorul german continua sa dezvaluie noi concepte, care prefigureaza viitoarea gama electrica de la Wolfsburg. ID Roomzz este al saselea si cel mai mare prototip si vine dupa modelul compact, minibusul, SUV-ul coupé, limuzina si buggy-ul ID.

Masoara 4,92 m lungime, cu ampatament de 2,97. Va fi un concurent direct pentru Tesla Model X si va viza in principal piata din China, ceea ce explica prezentarea conceptului in cadrul Salonului de la Shanghai.

Prototipul pastreaza, fireste, aspectul general al modelelor din familia ID, cu un design minimalist si o semnatura luminoasa deja inconfundabila. Solutia folosita la deschiderea potierelor, spre fata si spre spate, este spectaculoasa, insa e greu de crezut ca va rezista si la versiunea de serie!

ID Roomzz a fost dezvoltat, evident, pe platforma MEB, destinata viitoarelor modele electrice din Grupul Volkswagen. Dispune de doua motoare, cu o putere cumulata de 306 CP. Viteza maxima estimata este de 180 km/h, iar acceleratia 0-100 km/h se realizeaza in 6,6 secunde. Echipat cu o baterie de 82 kWh, are o automomie (WLTP) de pana la 450 km.

Conceptul dispune de echipamente capabile sa asigure rulajul autonom de nivel 4, in care automobilul face totul, cu cateva exceptii. Cand acest mod este activat (pentru aceasta, soferul trebuie sa patinga logo-ul de pe volan, timp de 5 secunde), automobilul se transforma intr-un salon pe roti, in care scaunele fata se pot inclina, pentru o pozitie cat mai comoda.

In fine, ca o pata de culoare, sa mai spunem ca materialul care imbraca scaunele este inedit, o inventie a producatorului german. Se numeste AppleSkinTM si este o piele artificiala care contine 20% materie vegetala, provenita din reziduurile productiei de… suc de mere.

Distribuie acest articol!