A murit legenda Formulei 1, triplul campion mondial Niki Lauda, la varsta de 70 de ani
21.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1 in 1975, 1977 si 1984, a murit la varsta de 70 de ani, a anuntat familia sa, in aceasta dimineata.

In 1976, pe cand pilota pentru Ferrari, Lauda a suferit un grav accident pe circuitul german de la Nürburgring, in urma caruia a suferit arsuri grave. A revenit miraculos, iar in urmatorul sezon a reusit sa devina campion mondial pentru a doua oara.

Rivalitatea sa cu James Hunt a inspirat filmul Rush, realizat de Ron Howard, in 2013, a carui actiune se petrece in sezonul 1976 si prezinta teribilul moment al accidentului de pe Nürburgring.

S-a retras din F1 in 1980 si a fondat linia aeriană Lauda Air, fiind unul din primii piloti de F1 care si-au pilotat si propriile avioane.

A revenit in Marele Circ in 1982, acceptand o oferta fabuloasa facuta de McLaren, fiind primul pilot platit cu un milion de dolari pe sezon. A reusit sa castige inca un titlu, doi ani mai tarziu.

S-a retras in 1985, insa a ramas implicat in Formula 1, in ultimii ani fiind presedinte non-executiv la Mercedes.

A avut probleme de sanatate incepand din 2018, fiind supus unui transplant pulmonar, la Viena.

Lauda a fost casatorit de doua ori. Cu a doua sotie, Birgit, i-a avut pe gemenii Max si Mia, iar din prima casatorie i-a avut pe Lukas si Mathias.

Distribuie acest articol!