Noul BMW Seria 1 inaugureaza noua arhitectura cu tractiune fata a bavarezilor
28.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu cea de-a treia generatie a compactei sale, BMW inaugureaza noua arhitectura cu tractiune fata, al carei principal avantaj este cresterea semnificativa a spatiului interior. Pasagerii din spate sunt principalii beneficiari, in timp ce portbagajul este si el mai mare (380-1.200 litri). Disponibil doar in versiune cu cinci usi, noul BMW Seria 1 este mai scurt cu 5 mm decat predecesorul sau, avand o lungime de 4.319 mm.

Noua infatisare a modelului BMW Seria 1 si interpretarea proaspata a particularitatilor BMW emblematice pot fi vazute clar din fata. Grila este mai larga si, pentru prima data la aceasta gama de modele, cei doi „rinichi” se unesc in mijloc. Optionale, farurile LED integrale si adaptive realizeaza o imagine si mai moderna.

Un numar mic de linii precise si clare, alaturi de suprafete sculptate cu multa forta, confera noului Seria 1 o aparitie atletica. Elementele definitorii ale partii spate sunt sectiunea inferioara lata si efectul conic pronuntat. Acestea creeaza o linie a umerilor atractiva, care ofera automobilului o atitudine ferma pe drum. Stopurile late, in doua sectiuni, sporesc aceasta impresie. Este disponibila o gama ampla de jante din aliaj usor, cu diametrul pornind de la 16 toli. In premiera, sunt disponibile versiuni pe 19 toli.

Disponibil in premiera la BMW Seria 1, acoperisul panoramic electric lasa mai multa lumina sa intre in interior, iar benzile decorative luminoase isi fac si ele debutul ca optiune la BMW.

Accesul la facilitatile de infotainment optionale ale noului sistem de operare BMW 7.0, inclusiv prin utilizarea gesturilor ca optiune, se face prin intermediul a doua monitoare, fiecare avand o diagonala de pana la 26,04 cm in cazul BMW Live Cockpit Professional. In plus, BMW Head-Up Display, color integral si cu diagonala de 23,37 cm, este disponibil in premiera ca optiune pentru Seria 1.

Clientii isi pot comanda noul BMW Seria 1 cu motoare in trei si patru cilindri, fiind disponibile trei motoare diesel si doua variante pe benzina, cu puteri intre 116 si 306 CP. Noul motor ce propulseaza varful de gama este cel mai puternic propulsor cu patru cilindri din portofoliul BMW Group. BMW M135i xDrive realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde (4,7 secunde cu pachetul M Performance, disponibil din noiembrie 2019), ajungand la o viteza maxima limitata la 250 km/h.

BMW 116d, BMW 118d si BMW 118i vin echipate standard cu cutia de viteze manuala, cu sase trepte, dezvoltata suplimentar, in timp ce transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte, poate fi comandata ca optiune pentru BMW 116d si BMW 118i.

Noul BMW va fi disponibil cu tractiune fata sau cu tractiunea integrala inteligenta BMW xDrive.

A treia generatie BMW Seria 1 va fi prezentata publicului in premiera la 25-27 iunie 2019, pe noua platforma de prezentare a BMW Group, #NEXTGen, la BMW Welt din München. In acelasi timp, premiera de salon va fi la IAA Frankfurt, in septembrie 2019, in paralel cu lansarea pe piata mondiala.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!