Formula 1: Marele Premiu al Olandei revine, din 2020
19.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Marele Premiu al Olandei revine oficial in calendarul Formulei 1, din 2020, pe circuitul de la Zandvoort, dupa o pauza de 35 de ani. Este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, in 2017, dupa cel legat de desfasurarea Marelui Premiu al Vietnamului, la Hanoi.

Liberty vrea sa asocieze astfel modernitatea cu traditia. „De cand am preluat Formula 1, ne-am spus ca ne dorim curse in locuri noi, respectand, bineinteles, radacinile acestui campionat in Europa”, a declarat Chase Carey, presedintele F1. „In sezonul urmator, vom avea, asadar, un nou circuit urban, pe strazile capitalei Vietnamului, la Hanoi, si vom reveni la Zandvoort, pe o pista care a contribuit la popularitatea campionatului”.

Prezenta lui Max Verstappen la Red Bull a suscitat un mare interes in Olanda, ceea ce a facilitat reintoarcerea acestei tari in calendarul F1. „In ultimii ani, am remarcat o crestere a interesului pentru Formula 1 in Olanda, mai ales gratie sustinerii de care se bucura talentatul Max Verstappen”, adauga Carey.

Marele Premiu al Olandei va fi primul al sezonului european, cu cateva luni inaintea Belgiei, etapa de la Spa fiind programata la sfarsitul lunii august. Sunt doua curse apropiate din punct de vedere al distantei geografice, insa destul de indepartate in timp. Contractul pentru cursa de la Zandvoort este pentru trei sezoane.

Orasul olandez Zandvoort era in concurenta cu Assen, care gazduieste curse MotoGP, dar F1 a dorit sa privilegieze un oras cu istorie, care are si avantajul amplasarii in apropierea a doua aeroporturi internationale. La Zandvoort s-au disputat curse in perioada 1952-1985, cu intreruperi in 1954, 1956, 1957 si 1972.

Circuitul de la Zandvoort si infrastructura vor fi modernizate cu mult inainte de cursa din 2020. In plus, municipalitatea orasului Zandvoort a investit deja masiv pentru a imbunatati accesul in localitate si la circuit.

Distribuie acest articol!