Din 2021, Maserati va ramane fara motoarele furnizate de Ferrari
23.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Oficiali de la Ferrari a confirmat recent, cu ocazia unei conferinte de presa, ca furnizarea de motoare pentru Maserati va inceta, ca urmare a incheierii contractului dintre cele doua marci. Pentru moment nu se cunoaste furnizorul de motoare Maserati, pe viitor.

La randul sau, Maserati tocmai anuntase, recent, ca motorul termic constituie inca o parte importanta a ADN-ului marcii, in anii care urmeza. Numai ca, iata, va trebui sa se descurce fara Ferrari incepand din 2021, deoarece contractul cu marca de la Maranello nu a fost reinnoit.

In prezent, Ferrari furnizeaza doua motoare pentru Maserati: un V6 de 3,0 litri si un V8 atmosferic pentru GranTurismo si GranCabrio. Aceste doua agregate vor fi retrase in urmatorii doi ani si acum se pune problema inlocuirii lor, insa Maserati nu da niciun indiciu despre ce se va intampla in viitor.

Pe de alta parte, nu se pune problema de a apela la un V6 de 2,9 litri biturbo disponibil la Alfa Romeo si furnizat de… Ferrari. Iar un V8 american, din Grupul FCA, adica de origine Dodge, sub capota unui Maserati, este aproape imposibil! Ar mai fi solutia dezvoltarii unui motor propriu, insa prea costisitoare pentru un constructor de nisa, precum Maserati.

Distribuie acest articol!