Este oficial: a sasea generatie Opel Corsa devine electrica
23.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Opel devine electric. A sasea generatie a celui mai bine vandut model Opel, Corsa (cu peste 13,6 milioane de unitati produse incepand din 1982), va avea si o versiune electrica pe baterie cu o autonomie de 330 de kilometri (WLTP, cifra provizorie), denumita Corsa-e.

Noul Corsa electric cu 5 locuri ofera mobilitate electrica de ultima ora si este potrivit pentru utilizarea zilnica, nerestrictionata. Bateria de 50 kWh poate fi incarcata rapid pana la 80% din capacitate in 30 de minute. Modelul Corsa electric este pregatit pentru toate optiunile de incarcare – prin cablu, statie de incarcare sau incarcare de mare viteza – in timp ce bateria beneficiaza de o garantie de 8 ani.

In plus, autonomia poate fi adaptata de catre sofer, care are la dispozitie trei moduri de conducere – Normal, Eco si Sport. Sistemul de propulsie electrica are 100 kW (136 cp) si un cuplu maxim instantaneu de 260 Nm. Are nevoie de numai 2,8 secunde pentru a accelera de la zero la 50 km/h si de numai 8,1 secunde de la zero la 100 km/h.

Corsa-e are o lungime de 4,06 metri, iar linia acoperisului este asemanatoare unui coupé, cu 48 mm mai coborata fata de versiunea anterioara, fara sa afecteze spatiul pentru cap. Soferul are o pozitie de sedere coborata cu 28 mm. Postul de conducere este complet digitalizat.

Tehnologiile si sistemele de asistenta care sunt intalnite de obicei in segmentele de piata superioare isi fac debutul in cadrul modelului Corsa electric. Dotarile de top includ farurile adaptive, cu functie anti-orbire IntelliLux LED matrix, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere cu ajutorul camerei video frontale, asistenta privind unghiul mort, sistemul Flank-Guard pe baza de senzori si tempomatul adaptiv pe baza de radar.

Sursa: comunicat de presa Opel

Distribuie acest articol!