Primul automobil Porsche este de vanzare!
20.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

FaraType 64, modelele Porsche pe care le cunoastem cu totii, astazi, nu ar fi putut exista! Este desprins din originala Broscuta Volkswagen, celebrul model popular comandat de regimul nazist lui Ferdinand Porsche.

Type 64 este primul model sport din istoria marcii Porsche, realizat in 1939, chiar de catre cel care, mai tarziu, avea sa puna bazele acestei marci. Type 64 urma sa participe la cursa Berlin – Roma, din septembrie 1939, anulata insa din cauza razboiului. Masina avea 32 CP si a fost construita in doar trei exemplare.

Exemplarul care va fi vandut la licitatie pe 15 august anul acesta, la concursul de frumusete de la Pebble Beach, de casa RM Sotheby’s, este al treilea si ultimul exemplar Type 64. De altfel, este singurul care a supravietuit razboiului si pe care Ferdinand si Ferry Porsche l-au utilizat ca automobil de familie. Cativa ani mai tarziu, a fost folosit la dezvoltarea modelului 356. In 1947 a fost restaurat de Pinin Farina.

Fiind primul model din istorie la care s-a folosit oficial numele Porsche, se asteapta sa fie vandut la un un pret record, in aceasta vara.

Distribuie acest articol!