CNRD, Raliul Argesului 2019: Victorie fara drept de apel pentru Simone Tempestini
07.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Campionul national absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a inregistrat o victorie clara in prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argesului, castigand toate cele 8 probe speciale din cele doua zile de concurs.

Cu Sergiu Itu in dreapta sa, Simone, pe un Hyundai i20 R5, acelasi model pe care il piloteaza si in Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1’22`5 fata de urmatorul echipaj, format din Vali Porcisteanu si Dan Dobre, pe un Citroen C3 R5.

Sportivul de la Napoca Rally Academy ii calca astfel pe urme tatalui sau, Marco Tempestini, invingator in Arges in 2007. Evenimentul a consemnat revenirea Raliului Argesului in Campionatul National de Raliuri Dunlop dupa 9 ani de pauza, bifand editia cu numarul 19.

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul Dan Girtofan – Tudor Marza (Skoda Fabia R5).

Un total de 77 de echipaje s-au inscris la prima etapa a campionatului, 22 fiind nevoite sa abandoneze de-a lungul etapei din diverse motive. De 6 ori invingator in Arges, Titi Aur a iesit in decor chiar in prima proba speciala, in timp ce un alt fost campion national, Bogdan Marisca a parasit concursul din motive tehnice.

Raliul Aradului va fi urmatoarea etapa din calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop si va avea loc in perioada 24-25 mai 2019.

Sursa: FRAS

Distribuie acest articol!