Vanzarea de automobile electrice in Europa este in crestere si in luna aprilie
16.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce piata de automobile noi echipate cu motoare cu ardere interna este in scadere fata de valorile inregistrate in aprilie anul trecut, vanzarile celor electrice cresc in continuare spectaculos, fiind limitate doar de incapacitatea cronica de livrare a producatorilor.

Din statisticile celor patru piete europene majore pentru automobile electrice – Norvegia, Olanda, Franta si Suedia – compilate de analistii de la EV Sales, am selectat top 5 pentru 100% electrice alimentate cu acumulatori.

Din dialogul cu cititorii reiese ca EV sales urmareste si vanzarea automobilelor electrice ce folosesc ca sursa de energie la bord pile de hidrogen, dar vanzarea acestora este inca foarte mica.

Piata norvegiana de automobile 100% electrice a crescut cu 25% fata de aceeasi luna a anului trecut, cu toate ca vanzarile de automobile au scazut cu 20%. Dupa aceasa crestere, inmatricularile de automobile 100% electrice in Norvegia au atins o cota de 40% din totalul inregistrat in luna aprilie.

Automobilele 100% electrice reprezinta 7% din piata olandeza de vehicule noi. Luna aprilie, cea de-a doua luna intreaga de vanzari, a adus inca o confirmare ca Tesla Model 3 se vinde mai bine decat modele concurente, echipate cu motoare cu ardere interna.

In Suedia, categoria 100% electrice este in crestere cu 271% fata de aceeasi luna a anului trecut, reprezentand in prezent 5% din totalul automobilelor noi vandute.

In Franta, segmentul 100% electric este in crestere cu 70% fata de aceeasi luna a anului trecut, reprezentand in prezent 1,9% din totalul automobilelor noi vandute.

Sursa informatiilor: EV sales

db

Distribuie acest articol!