Volkswagen ID - primele informatii despre pret si autonomie
07.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

In media germana apar tot mai multe informatii privind noua compacta electrica ID de la Volkswagen. Cea mai ieftina versiune, care insa nu va fi disponibila la momentul lansarii, va avea un pret de aproximativ 24.000 de euro.

Prezentarea publica va avea loc in toamna, la Salonul de la Frankfurt, dar Volkswagen va deschide precomenzile cu mult timp inainte. Presa auto germana vorbeste de o lansare comerciala la inceputul lunii mai, adica peste doar cateva zile.

Versiunea de intrare in gama va avea baterii de 48 kWh, cu o autonomie de 330 km, conform normelor WLTP. Pretul acesteia va fi de 29.900 euro. Scazand bonusul ecologic din Germania, pretul ajunge la 24.000 de euro, echivalentul unui Golf mediu ca dotare.

Din ratiuni de rentabilitate, aceasta versiune de deschidere a gamei va fi lansata mult mai tarziu. Prin urmare, Volkswagen va comercializa o varianta speciala de lansare cu baterie de 62 kWh, la un pret mai piperat. O a treia varianta, de top, cu o autonomie pe masura, face si ea parte din planurile Volkswagen.

Apropo de rentabilitate, de asa ceva nici nu se pune problema, cel putin in faza initiala! Presa germana vorbeste de pierderi care ar putea ajunge pana la 3.000 de euro pentru fiecare exemplar electric vandut de Volkswagen.

Distribuie acest articol!