Ascensiunea Tesla pe cea mai mare piata europeana este confirmata si in luna mai
07.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Odata cu publicarea statisticilor de inmatriculare pentru luna mai de catre organismul national de specialitate, Kraftfahrt Bundesamt (KBA), este evident ca ascensiunea vanzarilor Tesla pe piata germana se consolideaza.

Dominate de livrarile de Model 3, automobilele Tesla au devenit in scurt timp etalonul cu care se compara noile aparitii electrice de pe piata europeana.

Desi inca reprezinta un segment foarte mic din vanzarile de automobile noi, „electricele” sunt in crestere rapida, pe o piata stagnanta care a crescut in primele cinci luni ale anului cu 1,7%.

Cele 4.630 de automobile electrice inmatriculate reprezinta o crestere de 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce 3.269 unitati PHEV reprezinta o crestere de 32%.

Faptul ca inmatricularile sunt dominate in continuare de cele „pe firma” (62,9%), subventionate de o schema complexa de scutire de taxe pentru „Firmenwagen”, nu ne mai mira, decat poate de lipsa oricarei interventii impotriva protectionismului german din partea autoritatilor de la Bruxelles.

In schimb, cresterea cu 16% a vanzarilor diesel, in ciuda scandalurilor legate de trucarea emisiilor, a proceselor legate de intelegeri intre producatorii germani de a limita tehnologia de depoluare, a amenzilor si arestarilor, ramane un mare semn de intrebare.

db

Distribuie acest articol!