Formula 1, Canada 2019: Hamilton, proclamat invingator la masa verde
09.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a stabilit un nou record al circuitului Gilles Villeneuve, in calificarile pentru Marele Premiu al Canadei, reusind primul sau pole position din sezonul 2019. Putea fi si prima victorie din sezon pentru german, insa o controversata decizie, luata la masa verde, l-a declarat invingator pe Hamilton.

Dupa cum au decurs calificarile, se parea ca vom asista, in sfarsit, la un reviriment Ferrari, dupa ce, in cursele de pana acum, Mercedes a avut o dominatie zdrobitoare. Asa s-a si intamplat, Vettel reusind sa se mentina in frunte, iar Hamilton l-a urmat permanent, indeaproape.

Momentul crucial s-a consumat in a doua parte a cursei, la o trecere prin virajul 4, cand intr-un moment de neatentie, Vettel a iesit in decor, insa a reusit sa redreseze si revina rapid pe pista, in fata lui Hamilton. Directia cursei a considerat ca modul in care germanul a revenit pe pista a fost periculos si a decis sa il penalizeze cu 5 secunde.

Prin urmare, chiar daca Vettel a fost cel care a trecut primul linia de sosire, victoria i-a revenit lui Hamilton. Germanul a acceptat cu greu sitiuatia, initial el retragandu-se in motorhome, decis sa nu participe la festivitatea de premiere. Si-a revizuit atutudinea, probabil amenintat de oficialii federatiei, insa a fost evident ca victoria din Canada, cel putin din punct de vedere moral, i-a revenit pilotului Ferrari.

Urmatoarea cursa este programata in Franta, pe circuitul de la Le Castellet, pe 23 iunie.

Distribuie acest articol!