”Am avut o cariera incredibila la Jaguar” - Ian Callum, la retragerea din pozitia de director de design la Jaguar
07.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Directorul de design al Jaguar, Ian Callum, se retrage oficial. Callum a fost angajat al companiei mai bine de 20 de ani, conducand numeroase proiecte importante si legendare. De exemplu, printre creatiile lui Callum se regasesc o serie de modele recente, cum ar fi Jaguar F-Type, XF si I-Pace. El a proiectat, de asemenea, C-X75, un concept hipercar pe care Jaguar ar fi trebuit sa il produca.

”Am avut o cariera incredibila la Jaguar”, spune Callum. ”Unul dintre cele mai importante momente ale mele a fost crearea modelului XF, pentru ca a reprezentat inceputul unei noi ere, in care Jaguar a trecut de la traditie la design contemporan – a fost un punct semnificativ de cotitura in povestea noastra”.

Callum mai spune ca nu a terminat cu proiectarea de automobile – chiar va continua sa fie consultant pentru Jaguar si dupa plecarea sa. ”Am intrat in acest rol cu misiunea de a duce designul Jaguar inapoi unde merita sa fie. A durat 20 de ani, dar cred ca mi-am atins scopul. Puterea produselor noastre si a echipei de design ma face sa simt ca acum este momentul potrivit pentru a merge mai departe, atat personal cat si profesional, pentru a explora si alte proiecte de design ”, spune Callum.

In plus fata de modelele sport seducatoare si sedanurile rafinate, Callum este, de asemenea, responsabil pentru directia de design data marcii Jaguar in privinta SUV-urilor si crossover-urilor. El a condus proiectele F-Pace si E-Pace, doua dintre cele mai apreciate crossover-uri ale momentului, care confirma inspiratia lui Callum in gasirea si implementarea stilului Jaguar la crossover-uri.

Dar Ian Callum a proiectat numeroase alte automobile extraordinare, in afara de Jaguar. Aston Martin DB7, DB9, Vanquish si Ford Escort Cosworth sunt doar cateva exemple in acest sens.

Julian Thomson, actualul director de design creativ de la Jaguar, ii va lua locul lui Callum. Acesta este angajatul companiei din anul 2000 si a lucrat anterior cu Ford, Lotus si Volkswagen.

Distribuie acest articol!