Peugeot 2008 trece la a doua generatie
19.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot a surprins o lume intreaga, prezentand oficial a doua generatie a SUV-ului sau urban 2008, fara niciun teaser! Noul crossover afiseaza linii mult mai dinamice decat predecesorul sau, care de altfel a si fost criticat pentru designul prea sters.

Calandrul impozant, completat de semnalizarea 3D, in forma unor gheare, si un sistem de iluminare LED, confera mai mult caracter acestui nou model. Look-ul exterior este mult mai bine conturat, mult mai robust. Este un „mic 3008”, mai ales in partea din spate.

In ceea ce priveste partea din fata si pavilionul, acestea sunt preluate de la modelul 208. Remarcam in mod deosebit linia laterala a caroseriei, care urca spre partea din spate si accentueaza aspectul impozant al habitaclului.

Toba de esapament cu doua iesiri se regaseste la versiunile PureTech de 130 CP si 155 CP, precum si la modelul diesel BlueHDi de 130 CP. In spate, stopurile LED cu trei ”gheare” doteaza toate versiunile.

La bord, de apreciat volanul compact, un touch-screen cu diagonala pana la 10 inch orientat spre sofer si instrumentarul digital cu efect 3D. Decorul plansei de bord este de culoare portocalie la versiunea Active, respectiv pe albastru la Allure. Variantele GT Line propun o ambianta mult mai sobra, in timp ce GT combina Alcantara si piele ecologica.

In privinta echipamentelor, Peugeot propune Drive Assist, sistemul semi-autonom Full Park Assist in care volanul preia in intregime controlul parcarii si frana automata de urgenta cu detectarea pietonilor, care functioneaza de la 5 km/h la 140 km/h.

Noul 2008 ar putea avea si un propulsor electric, in versiunea e-2008, de 136 CP si 260 Nm, ca in cazul lui e-208 si DS3 Crossback E-Tense. Bateria de 50 kWh asigura o autonomie de pana la 310 km, conform normelor WLTP.

Comercializarea noului Peugot 2008 va demara pana la finele acestui an. Productia va fi asiguarata de fabricile de la Vigo, in Spania, pentru Europa, respectiv Wuhan, pentru China. Deocamdata Peugeot nu a anuntat preturile.

Distribuie acest articol!