Top 5 modele electrice pe cele mai mari piete EV din Europa
17.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca subventia de aproape 11.000 euro (prin cumularea programelor Rabla si Rabla Plus), pentru un automobil electric nou, nu face ca pretul modelelor de import sa se intalneasca cu bugetul autohton in 2019, pentru anii viitori se anunta o piata second hand interesanta.

Analizand vanzarile in cele mai mari cinci piete europene pentru automobile electrice cu volanul pe stanga, in perioada ianuarie – mai 2019, observam ierarhia obisnuita pentru automobile 100% electrice.

Pe cele trei piete majore, Germania, Franta si Olanda, pentru achizitia de automobile second hand importate in Romania s-au vandut peste 50.000 de automobile electrice in primele cinci luni ale anului 2019.

Sursa informatiilor: EVsales

Cele mai numeroase vanzari au fost Tesla Model 3 si inca patru modele, la preturi ceva mai rezonabile, importate in prezent si in Romania.

Clasament alcatuit pe baza informatiilor furnizate de EV sales

Perspectiva ca unele din aceste modele sa apara in curand pe piata second hand este foarte mare, considerand ca Zoe si Leaf sunt in curs de improspatare cu variante mai performante, iar e-Golf va fi inlocuit de noua generatie de automobile electrice ale Grupului Volkswagen, incepand cu ID.3.

Considerand ca, incepand de saptamana trecuta, Tesla vinde Model 3 din 2017 si 2018 ca „certified pre-owned” (cu garantie) in California, este foarte posibil ca spre sfarsitul anului viitor oferta sa fie extinsa si in Europa.

In concluzie, daca anul acesta bugetul familiei nu prevede achizitia unui automobil electric nou, incepand cu anul viitor oferta second hand va deveni tot mai interesanta, pentru aceasta categorie de automobile economice, fiabile si nepretentioase la intretinere.

db

Distribuie acest articol!