Volkswagen instaleaza 36.000 de borne electrice de incarcare in Europa
10.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a facut un anunt care priveste mai ales profesionistii din industria auto: 36.000 de puncte de incarcare vor fi amplasate in Europa pana in 2025, dintre care 11.000 vor fi operate de Volkswagen si vor fi instalate in locuri strategice: „In uzinele Volkswagen si la cei 3.000 de distribuitori ai marcii din orasele mari. In uzinele germane, Volkswagen va instala in jur de 4.000 de puncte de incarcare pentru angajati, dar multe dintre acestea vor fi accesibile si publicului”.

Constructorul prevede investirea a 250 milioane de euro pentru a dezvolta o retea de borne de incarcare, separate de reteaua Ionity (foto). Reamintim, proiectul Ionity, administrat de constructorii germani, este destinat incarcarii foarte rapide si prevede amplasarea de 400 de borne in toata Europa, pana in 2020.

„In acelasi timp, Volkswagen va lua masuri suplimentare pentru a dezvolta statii de incarcare in Europa”, precizeaza grupul german, care pregateste producerea in masa a automobilelor electrice. Care, evident, vor trebui incarcate fara (prea multe) probleme.

Distribuie acest articol!