Harald Krüger renunta la conducerea BMW in 2020
10.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Conform unui comunicat oficial, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, Harald Krüger „a anuntat ca nu doreste sa primeasca un al doilea mandat. Presedintele Consiliului Director, Dr. Norbert Reithofer, respecta si intelege pe deplin decizia acestuia”. Krüger si-a anuntat intentia de a parasi grupul cu ocazia expirarii mandatului, la 30 aprilie 2020.

Anuntul este destul de neobisnuit. Ales in functia de CEO cu ocazia Adunarii Generale din mai 2015, Harald Krüger va parasi functia dupa primul sau mandat. El l-a inlocuit pe Norbert Reithofer, in prezent presedinte al Consiliului Director.

„Dupa mai bine de 10 ani in Consiliul Director, dintre care patru ca CEO al Grupului BMW, imi doresc sa desfasor alte activitati profesionale si sa-mi valorific experienta internationala in cadrul altor proiecte sau companii”, a declarat Krüger, citat in comunicatul BMW.

Succesiunea lui Harald Krüger se va afla pe ordinea de zi la urmatoarea reunire a Consiliului Director, din 18 iulie, iar acesta isi va pastra toate functiile pana la numirea unui nou presedinte. Harald Krüger (53 ani) a ajuns la BMW in 1992, iar in momentul numirii sale ca CEO era director general de productie.

Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris ca succesorul sau ar putea fi actualul director general de productie, Oliver Zipse. Nicolas Peter, director financiar, Klaus Fröhlich, director de cercetare si dezvoltare, sunt considerati si ei posibili succesori, conform Reuters.

Distribuie acest articol!