Mercedes sarbatoreste 125 de ani de la prima cursa auto
27.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

In acest week-end, in cursa de Formula 1 de la Hockenheim, monoposturile Mercedes vor avea un look special. Partea frontala va fi vopsita cu alb, iar logo-ul Mercedes-Benz va fi unul retro. Astfel, constrctorul german celebreaza implinirea a 125 de ani de la prima cursa automobilistica.

Putini stiu ca, la inceputul secolului trecut, automobilele de curse trebuiau sa poarte culoarea nationala atribuita: albastru pentru Franta, rosu pentru Italia si verde pentru Marea Britanie. Masinile germane trebuiau sa fie albe. In 1934, insa, la o cursa, un Mercedes-Benz W 25 depasea greutatea maxima, fixata la 750 kg. Pentru a fi admisa la start, echipa a decis sa usureze automobilul prin razuirea stratului de vopsea. Astfel, automobilul a concurat cu o caroserie argintie, metalica. Mercedes a pastrat de atunci acest concept si asa s-a nascut supranumele „sagetile argintii” pentru bolizii de curse Mercedes.

La Hockenheim, in acest weekend, Mercedes afiseaza cele doua culori, cu partea din fata a masinii alba, iar cea din spate argintie. Mai multi sponsori au acceptat ca logo-urile lor sa fie afisate in stil retro.

Aceste culori marcheaza implinirea a 125 de ani de la nasterea sportului cu motor: Paris – Rouen, prima cursa din istoria automobilului, a avut loc in 22 iulie 1894.

„In 1894, prima cursa auto s-a desfasurat de la Paris la Rouen si masina victorioasa a folosit un motor conceput de Gottlieb Daimler. A fost inceputul unei mari traditii in sportul cu motor, care a continuat pana in prezent si suntem foarte mandri ca scriem cel mai nou capitol al acestei legende”, a declarat Toto Wolff, seful Mercedes Motorsport.

Mercedes va disputa duminica cursa cu numarul 200 in F1, cu propria echipa. Constructorul va fi si sponsorul Marelui Premiu al Germaniei.

Distribuie acest articol!