MG revine in Europa cu un SUV: ZS
24.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa aproape 15 ani de absenta, marca britanica MG revine in Europa continentala. Relansarea se bazeaza pe noul model ZS, un SUV 100% electric, care va fi lansat in toamna.

Marca MG, fondata in 1924, aflata in proprietatea chinezilor de la SAIC Motor din 2007 si reintrodusa in Regatul Unit in 2011, revine asadar in prim-plan! Dupa aproape 15 ani de absenta, constructorul, cunoscut in principal pentru micile sale modele sportive din anii 1960, tocmai si-a anuntat revenirea in Europa continentala.

„MG se intoarce in aceasta toamna pe piata europeana, cu noile sale automobile 100% electrice”, declara compania, intr-un comunicat de presa. „MG asociaza expertiza sa istorica in inginerie cu tehnologia EV de varf”, continua constructorul, nu inante de a adauga ca „Vehiculele MG de noua generatie au fost create pentru cei care vor sa conduca inteligent, beneficiind de o veritabila experienta de condus MG”.

Acest come-back pe piata europeana este ilustrat de un nou SUV cu zero emisii, denumit ZS, cu urmatoarele date in meniu: motor de 143 CP, cuplu de 353 Nm, baterie litiu-ion de 44,5 kWh care poate fi incarcata cu pana la 80% in doar 43 de minute, 262 km de autonomie (conform WLTP), trei moduri de conducere si o multime de sisteme de asistenta la condus: franare de urgenta urbana cu detectarea pietonilor si a biciclistilor, ajutor de mentinere a benzii, regulator de viteza adaptiv, etc.

MG ZS va fi disponibil mai degraba online, si „mai putin la concesionarii de automobile traditionali”, anunta constructorul. „Totusi, pentru a oferi o experienta clientilor, adaptata la fiecare mediu local, MG va lucra cu distribuitori nationali si/sau regionali”. Mai ramane de aflat si pretul unui asemenea model…

Distribuie acest articol!