Pe piata auto stagnanta din Europa, vanzarea "electricelor" a crescut cu 34%
29.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

In prima jumatate a anului 2019, desi vanzarile europene au scazut cu 3% fata de aceasi perioada a anului trecut, autovehiculele electrice si plug-in au inregistrat o crestere de 34%, reprezentand un segment de 3% din totalul vanzarilor de automobile noi.

Asa cum era de asteptat, Tesla domina clasamentul, cu Model 3, desi livrarile au inceput doar la jumatatea lunii februarie. Interesant este insa ca ascensiunea celui mai mic model Tesla nu a „furat piata” altor modele electrice, dimpotriva vanzarile celor din top 5, Zoe, i3, Leaf si eGolf, fiind in crestere cu peste 25% fata de anul trecut.

Sursa informatiilor: EV sales

Grupul coreean Hyundai – Kia a plasat trei modele in topul european, Kona, Niro si Ioniq totalizand peste 22.000 de unitati vandute in prima jumatate a anului, depasind BMW in topul producatorilor, un top care este dominat de Tesla, cu 17% din totalul vanzarilor de automobile electrice, fara sa aiba deocamdata o fabrica de asamblare majora in Europa, cea de la Tilburg, Olanda, fiind mai mult una de pregatire pentru vanzare.

Cele doua modele premium europene in gama de pret Tesla, Jaguar i-Pace si Audi e-tron, au avut o prima jumatate de an buna, ambele depasind 6.500 de SUV-uri vandute.

In asteptarea noii variante cu acumulator de 38 kWh si autonomie de 300 km, Hyundai Ioniq a parasit deocamdata top 10, dar suntem convinsi ca va reveni, de indata ce noul model va fi livrat in cantitati suficiente.

db

Distribuie acest articol!